A világjárvány miatt tavaly és idén sem rendezték meg a Kínai Nagydíjat. Egyes hírek szerint még 2022-ben sem kerül megrendezésre az ázsiai futam.

Az F1 vezetői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Imolával arról, hogy a programba a világjárványnak köszönhetően helyettesként tavaly visszakerült olasz pálya állandósítsa helyét a bajnokságban. A rendezéshez szükséges pénzt már előteremtették. Egyes hírek szerint 2025-ig kötnének szerződést a királykategóriával. Úgy tujdjuk, hogy a Francia Nagyydíj helyét venné át, de még egy futam sorsa kérdessé vált.
A Racefans úgy tudja, hogy 2022-ben sem rendeznek Kínasi Nagydíjat.

A hírek szerint Sanghaj jelezte a sportág vezetői felé, hogy várhatóan nem tudja vállalni a rendezést a neki szánt áprilisi időpontba, mivel az országban továbbra is szigorítások vannak érvényben az ott kitört koronavírus-járvány miatt. Júliusra tolták volna a Kínai Nagydíjatm de a logisztikai nehézségek miatt erről lemondtak.

Mindez a franciák számára lehet jó hír. Minden jel arra utalt, hogy az F1 nem akarja folytatni az együttműködését Le Castellet-vel. Így viszont a helyettesének szánt Imola az ő időpontjuk helyett áprilisban rendezheti meg a harmadik Emilia-Romagna Nagydíját. A Francia Nagydíj eközben egy kicsit későbbre tolódhat. Elkerülendő a brit-osztrák-francia triplahétvégét, a Paul Ricard a Magyar Nagydíj előtti hétvégén rendezheti a versenyét.