Michael Masi, az F1 versenyigazgatója elárulta, hogy Sergio Perez nem volt szabálytalan, amikor a bokszutca kezdetét jelző táblát megkerülve hajtott vissza a pályára, miközben Lewis Hamiltonnal csatázott.

Sergio Perez és Lewis Hamilton nagy csatát vívott a Török Nagydíjon. Kanyarokon át egymás mellett haladtak. A 34. kör végén a brit és a mexikói fej fej mellett érkeztek az utolsó kanyarkombinációba. Perez annyira kiszélesítette a pályát, hogy már szinte a bokszutca bejáratáról fordult rá az utolsó kanyarra. Meg kellett kerülnie a boksz bejáratnál lévő bólyát is. Michael Masi elismerte, hogy gyorsan ők is megvizsgálták az esetet. Mivel nem „félbehagyott bokszkiállásról” volt szó, így nem vétett a szabályok ellen Perez.

“Természetesen megnéztük az esetet. Ahogyan azonban az a hétvégére vonatkozó jegyzeteimben is olvasható. Csak akkor kell a tábla bal oldalán maradnia a versenyzőnek, ha már elkötelezte magát a bokszkiállás mellett. Nem erről volt szó, nem történt szabálytalanság. Jó, kemény csata volt kettejük között. Vicces, de ezúttal egyik csapat sem panaszkodott az eset miatt……”- mondta Michael Masi.