Adrian Newey-nak volt egy komoly balesete pár hónappal ezelőtt. Ezt Helmut Marko árulta el. A Török Nagydíjra már viszsatért. NAgy szükség lesz rá. Úgy érzik, hogy a Mercedes előnyhöz jutott.

Adrian Newey újra teljes erőbedobással a Red Bull Forma–1-es programján dolgozik. Nincs ott minden futamon. A nyári szünet óta Isztambulban tűnt fel először. Helmut Marko a német F1-Insidernek elárulta, hogy volt egy kényszerkihagyása is. Négy hónappal ezelőtt egy elég komoly kerékpárbalesetet szenvedet. Következtében több műtéten is átesett. Adrian Newey tudására most nagy szükség lesz. Hat verseny van hátra és szoros a csapata a Red Bull és a Mercedes között. Egyesek szerint a Mercedes erősebb lett.

“Noha erős a csapatunk, még így is Adrian jelenti a fő inspirációt. Isztambulban volt jelen először a pályán, és újra tudott nekünk segíteni….Rejtély, hogy a Mercedes mit csinált az erőforrásával a silverstone-i verseny óta. Sok lóerőt találtak. A Hondának most muszáj lesz rákapcsolnia, máskülönben a karosszériánkkal kell ellensúlyozni ezt a hátrányunkat. Hol lehet esélyünk? Pillanatnyilag csak két versenyt látok, ahol a tengerszint feletti magasság miatt előnyben leszünk: Mexikóban és Sao Paulóban. A másik négy pályán jelenleg a Mercedes tűnik a favoritnak……”- mondta Helmut Marko.

ni hétvége kapcsán.