Jövőre új szabályok köszöntenek az F1 világára. Idén háromról nyolcra nőhet a 2022-es előszezoni tesztnapok száma. Pénteken tartják meg az erről szóló szavazást.

Az F1 vezetőség a költségkímélésre hivatkozva tavaly úgy döntött, hogy a szezon előtti tesztnapokat háromnaposra csökkenti. Ez minden korábbinál kevesebb felkészülési időt jelentett a versenyzőknek. 2022-ben teljesen új szabályok és új autók, gumik jönnek. Korábban kiszivárgott, hogy a következő idényt két teszt vezetheti fel. Az első öt napot Barcelonában, a maradék hármat Bahreinben rendeznék meg.

Egy nemzetközi nap, a Racefans most azt is megtudta, hogy a legújabb javaslat szerint összesen 8 tesztnapot terveznek lebonyolítani. Barcelonában február 21-én egy 5 napos teszt veheti majd kezdetét. Bahreinben március 10-e és 12-e között kerülhet sor a háromnapos bahreini gyakorlásra. Utóbbi teszt végét mindössze 8 nap választaná el a szezonnyitó Bahreini Nagydíjtól, ami miatt várhatóan módosítani kell majd a sportszabályzaton. Abban jelenleg az áll, hogy az utolsó téli teszt után legalább 10 napnak el kell telnie az első versenyig.

Jelenleg még kérdéses, hogy április 24-én Sanghajba vagy Imolába látogat-e a mezőny. Új helyszínt is tartalmaz a 2022-es versenynaptár. Jövőre debütál ugyanis a Miami Nagydíj. A Magyar Nagydíjat pedig várhatóan egy héttel a francia hétvége után, július 31-én fogják megrendezni. A szezon november 30-án érhet véget. A korai zárás oka az, hogy jövőre télen rendezik a katari futball-világbajnokságot, és az F1 nem szeretne ütközni ennek programjával.