Sebastian Vettel korábban elárulta, hogy rossz döntést hozott, amikor feltetette a slick gumit. Otmar Szafnauer elárulta, hogy bíztak a négyszeres bajnok tapasztalatában és, ha bejött volna, akkor a dobogón is végezhettek volna.

Sebastian Vettel a 10. helyen tartózkodott a Török Nagydíjon, amikor azt az üzenetet kapta a csapatától, hogy érdemes lenne megejteniük egy bokszkiállást. A riválisok is kiálltak a bokszba. Mikor Vettel kiállt a száraz pályára alkalmatos abroncsot kapta. A négyszeres bajnok döntése nem vált be. Egy körön át végig csúszkált. Többet volt a pályán kívül, mint azon kívül. Otmar Szafnauer szerint, ha bevált volna a tervük, akár a dobogón is végezhettek volna.

“Sebastian kockáztatni akart. Mi pedig nem mondtuk neki, hogy ne tegye. Beleszólt a rádióba, és azt mondta: Akarom a száraz gumikat. Rakjátok fel a közepeseket. Nem vontuk kérdőre, azt tettük, amit mondott. Sokszor mondtuk, hogy ilyen száradási körülmények között ezt mindig a pilóta választásra bízzuk. Mi pedig ezzel dolgoztunk. Rögtön tudta, hogy nincs meg a tapadás, szóval visszajött a következő körben, de ez rengeteg időbe telt. Bíztunk benne. Ő jó az esőben. Szóval ha ő azt mondja, hogy meg tudom csinálni. Kik vagyunk mi, hogy ezt kérdőre vonjuk? Ha összejött volna, ha működött volna, a 4. helyen vagy a dobogón végzett volna, és boldogok lennénk…….”- mondta Otmar Szafnauer.