Egyre több ország jelzi, hogy szeretne F1-es futamot rendezni. Még a versenyzőnknek is megvan a saját kérésük, elképzelésük. Fernando Alonso például örülne, ha Spanyolországban két versenyt rendeznének.

Az F1 naptára tavaly és idén is tartalmazott visszatérő helyszíneket. Ilyenre pedig a következő években is láthatunk majd példákat. A korábban megszokott menetrend folyamatosan formálódik . Az is előfordulhat, hogy egy országban három futamot rendeznek meg. Az Egyesült Államok már jövőre két versenyt rendezhet. Ez a szám tovább nőhet. Egyes hírek szerint Spanyolország sem éri be egy futammal. Örlnének, ha legalább két versenyt rendezhetnének. Korábban Lewisn Hamioton is szóvá tette, hogy örülne az új pályáknak. Örömmel, ha az F1 ellátogatna Dél-Afrikába. Fernando Alonso is megfogalmazta a véleményét ebben a témában.

“Láttam Jerezt a hírekben. Abban bízom, hogy két versenyünk is lesz Spanyolországban. Volt már ilyenre példa korábban Valenciával és Barcelonával. Nagyon jó lenne az országunknak, valamint a rajongóknak, akik utazhatnának, hogy két versenyt láthassanak élőben. Remélem összejön……”- mondta Fernando Alonso.