Lewis Hamilton két megjegyzését magyarázhatta. Az egyik Sergio Perez-re nézve lehetett sértő. A másik Valteri Bottas-t hozhatta kellemetlen helyzetbe. Hamilton a közösségi oldalán magyarázkodhatott.

Lewis Hamilton a második helyen látta meg Mexikóban a kockás zászlót. 19 pontra nőtt a hátránya a győztes Max Verstappennel szemben. Sergio Perez sokáig üldözte a Mercedes pilótáját. A leintés utáni nyilatkozatában Hamilton úgy fogalmozott, hogy éppen a mexikói közelsége jelezte, mennyire gyors is volt a Red Bull a hétvégén. Szerinte a második helyen is veszélyben forgott. Ezt as kijelentést félre is lehetett érteni. Arra utalhatott, hogy Perez gyors, de nem az autó miatt. A másik kijelentés Valtteri Bottas-ra nénve lehetett sértő. A finnt hibáztatta a rajtnál történtekért.

“Szeretném tudatni mindenkivel, hogy senki se értse félre, amit vasárnap mondtam. Tisztelem Sergio-t. Remek munkát végez az új csapatnál. Nagyon sokat fejlődött az idei szezonban. Tudom, mennyire nehéz egy új csapatnál fejlődni, időbe telik. A legkeményebb dolog itt Mexikóban egy másik autót követni az alacsony légellenállás miatt. Ennek ellenére is ilyen közelről tudott üldözni, ami megmutatja, mennyi leszorítóerővel tudtak menni. Nagy pacsi Checónak, hogy végig tisztán küzdött……Valteri? Mindenkinek lehet rossz napja. Élünk és tanulunk. Tegnap azt mondtam, Valtteri nyitva hagyta az ajtót. Természetesen az emberek rárepülnek erre, hogy kritizálhassanak. Egy csapat vagyunk. Együtt nyerünk és veszítünk csapatként. Nincs egyetlen felelőse a győzelemnek vagy a vereségnek, közösen csinálunk jól vagy rosszul valamit. Legyőzhettek minket, de megtörni nem tudtok! Jöhet a következő, Valtteri, nyomjuk tovább, tesó…….”- írta Lewis Hamilton.