Helmut Marko szerint a következő versenyhelyszín a Mercedes terepe lesz. Ezért ők nyerni menni Szaúd-Arábiába. Beszélt arról is, hogy igazságtalannak érezte Max Verstappen hátrasorolását Katarban. Véleménye szerint elég lenne két futamból egyet megnyerniük, hogy Verstappen bajnok lehessen.

Helmut Marko úgy véli, hogy részben maguknak is köszönhetik, hogy nem tudták tartani a lépést a Mercedes-el. Max Verstappen ennek ellenére is be tudta hozni az autót a második helyre. Ennél többet még ő sem tudott tenni. Helmut Marko azonban legalább azt szerette volna, ha pilótájának esélye van megküzdeni Lewis Hamilton-al.

“Lewis folyamatosan javult. Sikerült a megfelelő állapotba hozni az autóját. Nálunk ez fordítva volt. Mi sosem tudtuk megismételni a tökéletes kezdést. A harmadik szabadedzésen három tizedet buktunk az első kanyarban. Lett volna esélyünk egy alávágással, de ettől megfosztottak minket……Vb? Még mindig meg kell nyernünk a két verseny közül az egyiket. Sokan azt mondják, hogy Szaúd-Arábia a Mercedes terepe lesz. Szóval ezért fogunk mi nyerni…….”- jelentette mi Helmut Marko a Auto Motor und Sportnak

.