Marcin Budkowski, az Alpine F1-es istálló ügyvezetője elárulta, hogy elég stresszes volt a Katari Nagydíj utolsó körei. Elég sokat kockáztattak Fernando Alonso taktikájával.

A Katari Nagydíj eléggé megviselte az F1-es autók bal első gumiját. Többen defektet is kaptak. Ennek ellenére viszonylag sokan megpróbálkoztak az egykiállásos stratégiával a vasárnapi futamon. Fernando Alonso egyszer cserélt csak kereket és nagyot nyert vele. Igaz a Virtuális Biztonsági autós fázis is segítette a spanyolt, aki hosszú idő után a dobogóra állhatott. Marcin Budkowski, az Alpine F1-es ügyvezetője azonban nem tagadta, hogy elég feszültek voltak a verseny utolsó köreiben.

“Mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy a gumik kibírják az utolsó körökig. Igen, stresszes volt. Tudtuk, hogy ha kiállunk, akkor nem érünk el semmit. Elég korán elkezdtük elmenedzselni a gumikat. Úgy gondoltuk, hogy a rázókövek elkerülése lehet a kulcs. Utolsó körben láttam, hogy az összes szerelőnk ugrál, én meg úgy voltam vele, hogy ’ne, ne, ne, van még néhány kanyar. Minden néhány kanyaron múlt. Biztonsági aggályaink nem voltak. Ha defektet kap az első gumi, akkor csak az autó eleje úszik el és kicsúszol. A hátsó gumikkal más más a helyzet. Ott kiforoghatsz és leszaladhatsz a pályáról. Biztosak voltunk benne, hogy senkit sem sodortunk veszélybe, de nyilván kockáztattuk a versenyünket és a pontjainkat……..” árulta el Marcin Budkowski a Motorsport.com oldalnak.