Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a szabályok kötöttsége és a költségplafon ellenére is nagyot lépett előre az olasz istálló. Még nem veszik készpénznek a konstruktőri harmadik helyet.

KAtarban ugyan kicsit szenvedett a Ferrari, de így is sikerült több pontot szerezniük a Mclaren-nél. A Ferrari az elmúlt versenyeken a Mclaren elé került. Az eredményeik is jönnek. A legutóbbi hétvégén pedig némi szerencséjük is volt azzal, hogy ellenfelük kihozta a bokszba az előttük haladó Lando Norrist. Az Orosz Nagydíj után még 17,5 pontos hátrányban voltak, most viszont már 39,5 ponttal vezetnek, ami két futammal a vége előtt jelentős előnynek számít. Mattia Binotto még nem veszi készpénznek a konstruktőri harmadik helyet.

“Szerintem nincs még vége a bajnokságnak. Van még két futam és arra koncentrálunk, hogy a végén legyünk a legjobbak. Az viszont kétségtelen, hogy ha azt nézem, hogy hol voltunk tavaly, hatodik helyen álltunk kevés megszerzett ponttal, akkor szerintem a lehető legtöbbet hoztuk ki ebből az évből a meglévő szabályrendszeren belül. Idén 2022-t helyeztük előtérbe és nem erre a szezonra koncentráltunk. Szóval összességében csapatként sokat léptünk előre a lehetőségekhez képest és emiatt boldog vagyok, mert a konstruktőri harmadik hely egy ebből fakadó jó eredmény lehet……”- mondta Mattia Binotto.