Egyes vélemények szerint a a katari pálya kerékvetői brutális károkat okoztak. Erről a Mercedes pályamérnöke, Andrew Shovlin beszélt. Mi okozta Valtteri Bottas defektjét?

A Katari Nagydíjon több versenyzőnek akadt gondja. Az egész hétvége során a kerékvetők olykor magát az autókat, vagy éppen gumikat rongálták meg. Pierre Gasly-nak a kvalifikáció végén szakadt le az első szárnya, ami egy defektet is magával hozott. A versenyen a gyanú szerint a rázóköveken való többszöri áthajtás is szerepet játszott a defektekben. Valtteri Bottas, Lando Norris, George Russell és Nicholas Latifi defektet kapott. Andrew Shovlin szerint nem a rázókövek túl durvák lennének, hanem pont az, hogy túl alacsonyan vannak.

“Mikor áthaladsz egy rázókövön, az első szárnyak nagyon alacsonyan vannak a talajhoz képest és becsípte őket. A gumikat is elég keményen gyilkolta. Ha agresszívebb rázókövek lennének, valószínűleg könnyebb lenne az autóknak és a gumiknak is egyaránt. Rájuk lehet menni és úgy vagy a leggyorsabb is, de tény, hogy kockázatos……”- jelentette ki Andrew Shovlin.

Michael Masi elmondta, hogy ezek a rázóköveket a MotoGP és az F1 helyszínein is rendszeresen használatosak. Ilyen rázókövek vannak a Red Bull Ringen is és eddig panasz nem érkezett a rázókövekre.