Sok embert megdöbbentett, amikor Brazíliában Max Verstappen manőveréért nem járt büntetés. Erre mondta Lewis Hamilton, hogy a szabályok nem egyértelműek. Michael Masi ezzel nem ért egyet.

Max Verstappen és Lewis Hamilton nagy csatát vívott Brazíliában is. Hamilton a 48. körben megpróbálta a Red Bull versenyzőjét megelőzni. Verstappen hosszabb féktávot vett. Mind a ketten leszaladtak a pályáról. Sokan úgy gondolták, hogy ezért a manőverért büntetés jár. Az FIA még vizsgálatot sem indított. Hamilton szerint nem egyértelműek a szabályok. Michael Masi ezzel nem ért egyet. A Mercedes Katarban is bepróbálkozott. Felbelezési kérelmet adott be. Az FIA ezt elutasította.

“Minden versenyző, aki megszólalt, azt mondta, hogy ez egy meglepő döntés volt számukra. Ehhez az új helyzethez kell igazítani a vezetési stílusát. Mindenkit meglepett a döntés, aki csak autóban ül. Úgy vélem, hogy világossá tettük, hogy mi várható. Vannak, akik egyetértettek a döntéssel, mások nem. Egyértelműen elmagyaráztuk, hogy miért döntettünk így. Azt is elmondtuk, hogy minden esetet egyediként kezelünk. Senkivel sem vagyunk elnézőbbek. Minden egyes incidenst érdemben megvizsgálunk, ahogyan azt minden egyes esetnél tettük……”- mondta Michael Masi.