Fernando Alonso a harmadik helyet szerezte meg Katarban. A spanyol pilóta Max Verstappennel és Lewis Hamiltonnal állhatott fel a pódiumra. Elmagyarázta, miért volt számára külön öröm felállni a dobogóra.

Hét év után Fernando Alonso újra résztvevője lehetett egy Forma–1-es díjátadónak. A 2014-es Magyar Nagydíj óta először állhatott fel a dobogóra. Érdekesség, hogy mindkét alkalommal Lewis Hamiltonnal és egy Red Bull-versenyzővel ünnepelhetett. Akkor Danaiel Ricciardo, egy héttel ezelőtt Max Verstappen-el ünnepelhetett. Alonso a futam után többször is hangoztatta, hogy öröm volt számára, hogy az idei bajnokság két esélyese mögött zárt harmadikként.

“Ezt a dobogót Lewis-al és Max-al osztottam meg. Nagyon sokra tartom őket. Nagyon boldog vagyok. Még mindig messze vagyunk tőlük, de fantasztikus lenne velük harcolni. Mindketten nagy bajnok, és boldogan osztoztam velük a dobogón. Az elmúlt két-három évben volt pár olyan dobogó, amikor furcsa dobogók születtek, mert valami történt a versenyen. A mostani szerintem megérdemelt volt. És meglátjuk, mit hoz a következő év…..MI lesz jövőre? Nehéz jósolni arról, mi lesz a következő pár évben, de szeretnék velük harcolni. Rajtunk áll, hogy milyen gyors autót építünk. 2022-ben viszont mindenki tiszta lappal indul. Okosabbnak kell lenned a másiknál. Remélhetőleg gyors lesz az autónk. Ha ebben a helyzetben leszek, erősnek érzem magam, úgy érzem, készen állok a csatára. De meglátjuk…….”- mondta Fernando Alonso.