2022-ben egy újabb újoncot köszönthetünk az F1 mezőnyében. Az Alfa Romeo a kínai Guanyu Zhou-t szerződtette. Az újonc rengeteg kritikát kapott, de a szerződtetése is. Oscar Piastri viszont nem ért egyet ezekkel.

Kimi Raikkönen bejelentette a visszavonulását. Hamar kiderült, hogy a finn helyére Valtteri Bottas-t szerződtetik. Bottas csapattársa az idén F2-es versenyző és induló Guanyu Zhou lesz. A bejelentés után Zhou és a csapat is elég sok kritikát kapott a döntés miatt, Piastri igyekezett megvédeni riválisát.

“Sok negítav kritikát kapott a közösségi médiában. Szerintem nagy része igazságtalan. Mindannyian tudjuk, hogy némi anyagi hátteret is hoz magával, de nem megy neki rosszul. A második helyen áll a bajnokságban, ugyanannyi győzelmünk van és az év első részében a tabellát is vezette. Nem eredmények nélkül érkezik. Szerintem nehéz dolga lesz Valtteri ellen. Erős csapattársa lesz. Izgatottan várom, hogy hogyan fog neki menni. Szerintem jó munkát fog végezni…….”- mondta Oscar Piastri .