Lewis Hamilton az idei autóról beszélt. Toto Wolff korábban dívaként emlegette a tavalyi autót. A hétszeres bajnok úgy véli, hogy az idei autó egy dívás szörnyeteg.

Lewis Hamilton szinte már természetfeletti bedobással versenyez minden versenyhétvégén. Az utolsó két futamot hatalmas fölénnyel nyerte meg. Két futam még hátra van a bajnokságból. Hátra mindössze nyolc pont.A hétszeres bajnoknak azonban nem volt könnyű dolga az autóval idén.

“Elkötelezettebb vagyok, mint valaha. Nem tudom, hogy tavaly vagy tavaly előtt volt-e, de Toto szerint az autó egy díva. Az idei egy dívás szörnyeteg. Gyakran tapasztalunk a kevesebb edzésidő mellett, hogy nehezebb volt megfelelő tartományban működtetni az autót. Ezért, ha nem a megfelelő tartományban van az autó, akkor csak korlátozod a lehetőségeidet. Szóval nem tudom maximalizálni a képességeimet, mert a beállítások nem a megfelelőek, és nagyon-nagyon nehéz volt a megfelelő helyre tenni. Brazíliában azt csinálta az autó, amit akartam. Ez olyan volt, mintha szó szerint fejen találtam volna a szöget. De ez talán egyszer vagy kétszer sikerült idén……Tudtuk, hogy ennyi leszorítóerőt fogunk veszíteni. Megtudtuk, hogy leszorítóerőt veszítettünk, akkor az autó egész karakterisztikája megváltozik. Az autót olyan tökélyre fejlesszük, mint tavaly, rémálom volt visszacsinálni és játszani az eszközökkel, amikor valójában egész egyszerűen nem lehetett változtatni a dolgon. Rengeteg szimulációs tesztet végeztem. Nagyon óvatosnak kell lenned a kapott adatokkal és a meghozott döntésekkel. Ez egy hullámvasút volt…….”- árulta el Lewis Hamilton.