Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke szerint egyetlen szimulációjuk alapján sem tudják megmagyarázni, hogy mitől volt olyan gyors Katarban Lewis Hamilton. Tudták, hogy jók lehetnek, de magyarázatot nem tudnak adni.

Lewis Hamilton a pole-pozícióból indulva magabiztos győzelmet aratott a Formula-1-es Katari Nagydíjon. Nyolc pontra csökkentette az egyéni pontversenyben való lemaradását. Az utóbbi két futamon egyértelműen a britnél és a Mercedesnél volt a tempóelőny. Andrew Shovlin sem érti, hogy Hamilton mitől volt olyan gyors az elmúlt két futamon.

“Azt tudtuk, hogy jók lehetünk. Az utolsó három három helyszínből Katar miatt aggódtunk a legjobban. Szombat délelőttől kezdve viszont úgy tűnt, Lewis mindent az irányítása alatt tart. Nagyon nehéz megjósolni, hogy a különbség egy vagy két tized lesz-e, ami már így is elég komolynak mondható előny. Nem is gondoltunk arra, hogy akkora lehet az előnyünk, mint amekkora volt. Az egyes kanyar nagyon jól sikerült. Utána már felvette a ritmust. Lefuttathatjuk az összes szimulációnkat, de semmi sem magyarázza, miért volt ennyivel Max előtt. Alapvetően ez azon múlt, hogy mélyre ásott, és azt tette, amit tennie kellett…….”- mondta Andrew Shovlin a The Race szaklapnak.