Daniel Ricciardo utolsó három futama nem alakult túl jól, de így is igyekszik pozitívan látni a helyzetet. Az ausztrál versenyzője szeretne tanulni a hibákból.

A McLaren szoros csatát vív a Ferrarival a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért. Az olaszok az elmúlt futamokon több pontot tudtak szerezni. Daniel Ricciardo korábbi nyilatkozatából az jött le, hogy lassan le kell mondaniuk a harmadik helyről. Az ausztrál pilóta is nehéz hétvégéken van túl. Az Egyesült Államokban még az ötödik helyen zárt. A következő három nagydíjon nem tudott pontot szerezni, de igyekszik pozitívan látni a dolgokat.

“„Megnézek majd néhány olyan kört, ahol nem kellett spórolnom az üzemanyaggal. Figyelni kell arra, hogy milyen volt a tempóm. Sajnos Austintól kezdve egy kicsit lefelé ível a spirál. Nem akarok ezzel negatív lenni. Azt hiszem, csak a futamok alakultak így. Az előző hétvégén nem hiszem, hogy rosszul mentem volna. Időt veszítettem néhány fontos kanyarban, ezek pedig összeadódtak. Három és fél tized a kvalifikáción nem az, amit szeretnék. Azt hiszem, elmúltak már azok a napok, amikor hét-nyolc tizeddel maradtam le. Onnan már továbbléptem, viszont egyértelműen van még olyan, amin dolgozni lehet…….Látom a különbséget a stílusunkban és azt is, miért ütközöm problémákba. Ha könnyű lenne, akkor már tökéletesítettem volna. Lando nagyon jól. Azt hiszem idén mindenkinek bebizonyította, hogy a legmagasabb szinten van. Három év, amit ugyanazzal az autóval töltött, segített neki abban, hogy ezt megtanulja………”- mondta Daniel Ricciardo a RacingNews365 oldalnak.