Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Katarban csak a hatos kanyarban voltak lassabbak a Mercedesnél. Ennek okát szeretnék megérteni.

Lewis Hamilton és a Mercedes uralta a katari futamot is. Megszerezte zsinórban második győzelmét is. Max Verstappen előnye már csak nyolc pont. Már csak két futam van hátra a 2021-es szezonból. Az időmérőn kikapott Hamilton-tól, és vasárnapra még büntetést is kapott, amiért nem lassított a dupla sárga zászlós jelzésnél. Öt helyes rajtbüntetés volt az ára. A hetedik helyről rajtolva szépen felzárkózott a második helyre, de Lewis Hamilton-t mér nem tudta megszorongatni. Christian Horner szerint csak egy kanyarban voltak lassabbak.

“Úgy vélem, hogy kanyar volt, amely a különbséget eredményezte. Ez a hatos kanyar volt. Péntektől kezdve két tizedet buktunk ott, és ezt mindenképpen meg kell értenünk, hogy tudjuk, miben kell fejlődnünk…..Vb? Eddig elképesztően szoros volt. Az utolsó futamokra érkezve csak nyolc ponttal vezetünk az egyéniben. A konstruktőriben öt pontra csökkentettük a lemaradást. Mindkettő nyitott még. Ez fantasztikus, mert jön a bajnokság csúcspontja……..”- árulta el Christian Horner.