Szaúd-Arábia és Jemen között kezd elmérgesedni a helyzet. Ennek egyik jele az, hogy Néhány napja támadás érte Szaúd-Arábiát, ráadásul Dzsidda városát. Lehet veszélybe kerül az F1-es futam is?

A jemeni polgárháborúban Szaúd-Arábia és a központi jemeni hadsereg egy oldalon harcol a húszi lázadók ellen. A hadsereg dróntámadást hajtott végre több szaúdi célpont ellen is. Erről a The Cradle lap számolt be. Mi köze ennek a konfliktusnak az F1-hez? A helyzet azért is aggasztó, mert jövőhét végén az F1 mezőnye Dzsiddába látogatna. A vészjósló fejlemények azonban veszélybe sodorhatják az egész paddock, valamint a pilóták biztonságát is.

Az elmúlt hónapokban már több jel is arra utalt, hogy nem lesz Szaúd-Arábia Nagydíj. Legalábbis felmerült némi kétely. Maga a pálya és a környező létesítmények sem készültek még el teljesen. Ugyan az FIA folyamatosan állítja, hogy lesz Szaúdi Nagydíj. Több képet látva nem úgy tűnik, mintha idén láthatnánk Szaúd-Arábiai Nagydíjat.

Hivatalos bejelentés még nincs, és kérdés, hogy mit lép ezek után a sorozat. Egyáltalán engedik-e elutazni a mezőnyt a helyszínre, ha fennáll annak a veszélye, hogy támadás éri őket.