Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen el akarta engedni Lewis Hamilton-t. Úgy véli, a brit a DRS-sel akart trükközni, ezért lassított ő is.

Max Verstappen és Lewis Hamilton az elmúlt 22 futamon is összecsaptak. Így volt ez a Szaúd-arábiai Nagydíjon is. Az igazi ütközetet egy VSC-fázis után láthattuk tőlük. A Mercedes pilótája közel került vezető ellenfeléhez. Majdnem meg is előzte a hollandot, de Verstappen kicsit lehajtva a pályáról tért vissza az első helyre. Emiatt a kör későbbi részében szemlátomást el akarta engedni mercedeses riválisát. Hamilton azonban tétovázott, majd végül neki is ment hátulról a Red Bullnak. Verstappen öt másodperces büntetést kapott a kanyarlevágás miatt, majd az ütközés miatt további 10 másodpercet sóztak a hollandra. Christian Horner nem értett egyet a büntetéssel.

“Úgy érzem, hogy csúnyán elbántak velünk az öt másodperces büntetéssel. Ott volt az incidens, mikor Lewis nekiment Max-nak……Értesítettük a versenyirányítást, hogy átadjuk a pozíciót. Levette a lábát a gázról. Aztán szerintem Lewis is. Nem tudom, hogy a DRS-vonallal próbált-e meg trükközni. Egyértelmű volt, hogy át akarjuk adni a pozíciót. Volt róla előtte egy vita. Michael Masi makacskodott, hogy választhatunk vagy különben a felügyelők elé kerül az ügy. Ezen a ponton tudtuk már, hogy az büntetést jelentene. Ezért azt mondtuk: ’oké, feladjuk a pozíciót’, és erről szóltunk a versenyirányításnak………”- jelentette ki Christian Horner.