Sergio Perez nulla pontot szerzett Szaúd-Arábiában. A mexikói összeütközött Charles Leclerc-el. Véleménye szerint nem tudott mit tenni, hogy elkerülje az ütközést.

A szaúdi futam második rajta után Sergio Perez is kiszállt a “játékból”. A Red Bull pilótája Charles Leclerc-el csatázott, aminek összeérés és a mexikói falnak ütközése lett a vége. A incidensbe Nyikita Mazepin is belerohant George Russell Williams-ébe. Az esetet vizsgálták, de sem Perez, sem Leclerc nem kapott büntetést. Perez elismerte, hogy nem gondolta, hogy Leclerc még ott van mellette.

“Charles olyan pozícióban, amiben nem tudott semmit csinálni. Nem gondoltam volna, hogy még ott van. Nekem már nem volt helyem. Ahogy átmentünk a kanyaron, összeért a bal hátsó kerekemmel……”- árulta el Sergio Perez a RaceFans.net-nek. Cahrles Leclerc is elmondta, hogy hogyan látta az esetet.

“Én kívül voltam. Biztos vagyok benne, hogy látott engem. Talán azt gondolta, hogy még vissza tudok venni. Csakhogy ott volt a hátsó kereke. Nem volt más választásom…..Szerencsére az autóm nem sérült túlságosan……..”- árulta el Charles Leclerc.