George Russell, a Williams pilótája az autósportnak tanulnia kell az elmúlt hétvégéből. Az F2-ben és az F1-ben is több baleset történt. A brit pilóta autója is megsínylette a szaúdi futamot.

A vasárnapi szaúdi futamot kétszer szakították meg piros ászlóval. George Russell kiesett, miután a 16. körben hátulról nekiment Mazepin. Sergio Perez miatt tett elkerülő manővert, akit a Ferrari pilótája, Charles Leclerc pörgetett meg. Russell még időben lassítani tudott, de Mazepin már nem. Hátulról eltalálta a Williams-t. Minden versenyző sérülés nélkül megúszta a balesetet. Russell szerint az eset elkerülhetetlen volt. Úgy véli, a pálya nem elég biztonságos ahhoz, hogy versenyezni lehessen rajta.

“Befordultam egy vak kanyarba. Mindenhol autók voltak. Lelassítottam. Majd hátulról teljesen eltaláltak. Azt hiszem, sokat kell tanulnia a motorsportnak ebből a hétvégéből, mert ez egy hihetetlenül izgalmas pálya, de biztonsági szempontból és versenyzési szempontból is sok minden hiányzik belőle……”- árulta el George Russell.