Max Verstappen nem tudott az első rajtnál a Mercedesek elé kerülni. A holland nem járt még a bokszban azelőtt, hogy megszakították a futamot.

Verstappen a második rajtot elrontotta. Csak a második kanyar levágásával tudott Hamilton előtt maradni. A harmadik rajtnál viszont a harmadik helyről rajtolva is átvette a vezetést. Remek manőverrel elment Hamilton és Ocon mellett is. A közepes abroncsai nem igazán bírták már a terhelés. Hamilton legutóbbi DRS-es támadását ismét csak a második kanyar levágásával tudta kivédeni. Az FIA utasította, hogy adja vissza Hamilton-nak a helyet. Ekkor történt az azonnal ikonikussá vált összeérésük.

“Eseménydús verseny volt. Nagyon sok minden történt, amelyekkel nem értek egyet. Ez van. Én legalább megpróbáltam a pályán mindent beleadni. Nem voltam benne biztos, hogy a gumik kibírják majd, a futam végére már nem volt alattam gumi, de legalább így is második vagyok…..Ütközés? Én lelassítottam. Megpróbáltam elengedni, a pálya jobb oldalán voltam, de ő nem akart elmenni mellett, és összeértünk. Nem igazán értem még, hogy mi történt ott. Szerencsére a szurkolóknak van elképzelésük arról, mi a versenyzés. Ami vasárnap történt, az rémes. Én csak próbálok versenyezni, de ebben a sportban több a büntetés, mint a versenyzés. Nekem ez nem F1. Legalább a rajongók élvezték a futamot……..”- árulta el Max Verstappen.