December 12-én Abu Dhabi dőlhet el a világbajnokság sorsa. Lewis Hamilton és Max Verstappen ugyanannyi ponttal érkezhet meg a szezonzáró futamra. Toto Wolff továbbra sem Hamilton-t tartja esélyesnek. Nem tudja, hogy a Mercedes gyors lesz-e Abu Dhabiban.

Toto Wolff annak ellenére mondta ez, hogy Hamilton három egymást követő futamot nyert meg. Most pontegyenlőséggel áll Max Verstappen-nel. A Mercedes csapatfőnöke továbbra is attól tart, hogy a Red Bull adhatja a gyorsabb csomagot Verstappennek. Tavaly ugyan már ekkor eldőlt a bajnoki cím sorsa, de Verstappen nyerni tudott Abu Dhabiban. Hamilton és Verstappen az utolsó összecsapásra készülhet ezen a hétvégén. Amelyikük a másik előtt végez, azé a cím. Ki lehet az esélyesebb? Tot Wolff erre így válaszol:

“Nem tudom, mert Szaúd-Arábiába úgy érkeztünk, hogy ez a pálya jobban fekszik az autónknak.Ehelyett a kvalifikáción azt láttuk, hogy fél másodperccel gyorsabbak volt a Red Bull. A versenyen a mi autónk gyorsabb volt. Meg kell értenünk, hogy miért. Abu Dhabiban ugyanez a helyzet. Nem tudom, hogy gyorsak leszünk-e vagy sem. Nem gondoltuk, hogy ilyen helyzetben lehetünk. Mikor felkeltem arra gondoltam, hogy
mindannyian örülhetünk egy ilyen bajnokságnak. Az elmúlt tíz évben nem emlékszem ilyen intenzív és nagyszerű bajnokságra. Remélem, hogy nyerni fogunk, de már most túl vagyunk az elvárásaimon…….”- mondta Toto Wolff.