Max Verstappen, a Red Bull pilótája nem érti, hogy miért kapott büntetést Szaúd-Arábiában szabálytalan védekezéséért. Egy héttel ezelőtt ezért még felmentették a versenybírák.

A brazil futamon Hamilton és Verstappen nagy csatát vívtak. A holland keményen védekezett. A négyes kanyarban egymás mellett voltak, de leszaladtak a pályáról. Az esetet azonban még Verstappen belső kamerás felvételének megtekintése nélkül is szabályosnak vélték. A felvétel előkerült és a Mercedes új vizsgálatot kért. A felülvizsgálati kérelmet elutasították.

A szaudi futamon is összetűztek. A harmadik rajtot követően, amikor Hamilton DRS-sel próbálta megelőzni Verstappent. A holland alatt megbicsaklott az autó, így akarva akaratlanul is leterelte Hamiltont a pályáról, miközben azt ő is elhagyta. A versenybírák arra kérték a Red Bull-t, hogy Verstappen adja vissza az első helyet Hamilton-nak. Ez további incidensekhez vezetett. A Red Bull pilótája szerint a védekezése nem különbözött attól, amit a Brazil Nagydíjon is csinált. Így nem érti, hogy Brazíliában még szabályos volt, két héttel később, Szaúd-Arábiában már vétkesnek találták.

” Brazíliához hasonlóan itt is támadott. Én is próbáltam a lehető legkésőbb fékezni, és szerintem kicsit lesodródtam az ideális ívről. Volt egy necces pillanat, ami miatt csak még szélesebben tudtam elfordulni. Ő sem tudta bevenni a kanyart. Így nem igazán tartom helyesnek, hogy csak én kaptam ezért büntetést, de ez van. Érdekesnek találom, hogy csak én kapok büntetést akkor, amikor mindketten átléptük a fehér vonalat. Brazíliában ez még belefért, de most hirtelen megbüntettek ezért…..Szezonzáró? Ugyanannyi pontunk van. Izgalmas lesz. Nem csak az idei szezon, de a Forma-1 egészének szempontjából is. Szomorú az, hogy az utóbbi időben többet beszélgettünk a fehér vonalakról és a büntetésekről, mint az F1-ről. Ez sajnálatos…….”- árulta el Max Verstappen.