A BBC beszámolója szerint a Mercedes szeretné, ha a két vezető FIA-tagot leváltanák. Egyes hírek szerint olyan megállapodás született, amely szerint Michael Masi versenyigazgatót és Nikolas Tombazis, az FIA együléses bajnokságainak technikai ügyeiért felelős szakemberét is elbocsátják a 2022-es szezon előtt.

Egyes hírek szerint a Mercedes még mindig dühös az FIA-ra azok után, ami a szezonzárón történt. Az eredmény ellen fellebbeztek, de az FIA elutasította a kérelmet. A Mercedes még egyszer fellebbezhetett volna, de egyes hírek szerint azért nem adtak be újabb fellebbezést, mert megállapodtak az FIA-val. A megállapodás szerint Michael Masi-t és Nikolas Tombazis is elbocsátásra kerül a 2022-es szezon előtt.

A Mercedes úgy érzi, hogy Masi nem megfelelően alkalmazta a szabályokat, amikor egy biztonsági autós periódus után egy körrel újraindították a verseny. Emiatt az éllovas Hamilton sebezhetővé vált. Max Verstappen friss gumikkal simán megelőzte a britet és megszerezte első bajnoki címét.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szidta Masit. Szerinte nem volt helyes az, amit tettek. A BBC állítása szerint a Mercedes megállapodott az FIA-val. A Mercedes tagadta, hogy “ilyen megállapodás létrejött. A BBC arról is írt, hogy Lewis Hamilton csak akkor folytatja karrierjét, ha az említett két szakembereket elbocsátják.

Toto Wolff azóta többször is világossá tette, hogy azt szeretné, ha a jövőben a szabályok és előírások betartása érdekében lépéseket tennének. Craig Slater, a Sky Sports munkatársa szerint Lewis Hamilton akár egy évet is kihagyhat.