Még csak január van, de nagyon sokan már most megvették jegyüket a 2022-es Magyar Nagydíjra. A jegyek jelentős része már gazdára talált. A Ring vezetősége újabb tribünöket épített. A pálya három kiegészítő lelátót húz fel, így még ötezer néző elfér a székeken.

A Hungaroring tájékoztatása szerint 2019-hez hasonlóan a következő pontokon épülnek kiegészítő lelátók. A Bronz 1 és Bronz 2, illetve a Silver 1 és Silver 2 lelátó között (Grid tribün), valamint a célegyenest megelőző 14-es kanyarban (Silver 6). Ezek alapján nagyságrendileg 5000 ülőhelyen élvezhetik majd a szurkolók a 37. Magyar Nagydíjat.

Jelenleg már csak a Supergold, illetve Gold4 lelátóra maradt korlátozott számú belépő. Az ülőhelyek nagy többsége már januárban elkelt, közölte a Hungaroring. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója abban bízik, hogy 2019 után újabb nézőcsúcsot érhet el a magyar pálya.

“2019-ben szombat este gyakorlatilag kitehettük a megtelt táblát. Vasárnapra egyetlen tribünjegyünk sem volt. Már csak állóhelyre szóló belépőket tudtunk értékesíteni. Akkor 230 ezer ember kísérte figyelemmel a Magyar Nagydíj történéseit a négy nap alatt. A vasárnapi versenyt 92 ezren szurkolták végig a Hungaroringen. Most megint nagy az érdeklődés a Magyar Nagydíj iránt. Újból kiegészítő lelátók építése mellett döntöttünk…….”- árulta el Gyulay Zsolt.