Carlos Sainz tavaly Monacóban felállhatott a pódiumra. A második helyen intették le. Ennek ellenére a legrosszabb dobogós élményeként tekint vissza a futamra.

Carlos Sainz első ferraris éve nagyon jól sikerült. Több dobogót is szerzet. Az összesített pontversenyben megelőzte egykori csapattársát, Lando Norris-t, valamint jelenlegi csapattársánál, Charles Leclerc-t is. A spanyol pilóta 2021-es legjobb eredménye egy második hely volt, amit Monacóban ért el. Sainz-nak így sem jó szívvel gondol vissza a Monacói Nagydíjara.

“Monaco a legkevésbé élvezetes dobogó a pályafutásom során. Vasárnap nagyon ki voltam akadva. Minden, ami Charlesszal történt….sorolhatnám. Emlékszem, hogy három napig nem tértem magamhoz a csalódottságból. Ez volt az első esélyem, hogy futamot nyerjek és megszerezzem a pole-t……..A Ferrarinál az egyik leggyorsabb versenyzővel kerültem szembe. Nagyon komplett pilótáról van szó. Alkalmazkodnom kellett. Az idény második felében elkezdtem nagyon gyorsan menni. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Ez lehetővé tette, hogy olyan szintű eredményeket és versenyeket teljesítsek, amilyeneket elvártam magamtól……”- árulta el Carlos Sainz.