Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt mondta, hogy a csapat 2022-ben a megszabott költséget ki fogja használni és ez nagyon bonyolult helyzetet teremthet.

A 2021-es szezon volt az első, amikor a Forma-1-es csapatok költségeinek felső határát megszabták. A csapatok tavaly maximum 145 millió dollárt költhetnek. Az AlphaTauri tavaly alig költött valamit. Nem érték el a költségvetés megszabott felső határát. Idén arra számítanak, hogy a költségvetés felső határáig elmennek. Franz Tost szerint nehéz év vár rájuk.

“Ami a költségvetési felső határt illeti, úgy gondolom, hogy ez az év lesz a legnehezebb számunkra. 2021-ben jóval a költségvetés felső határ alatt voltunk. Ezzel nem volt gond. 2022-ben a limit 140 millió dollár lesz. A Red Bull-tól való vásárlás miatt elérhetjük a felső határt. A számításainak a kezdettől fogva jónak kell lennie. Ha elrontunk valamit, akkor az nehéz helyzetbe hozhat minket…….”- mondta Franz Tost a Autosprint szaklapnak.

Minden csapatnak jár a 300 000 dollár plusz egy sprint versenyhétvégére. Ez azt jelenti, hogy az AlphaTauri további 2,4 millió dolláros juttatásban részesül. A 21. futam után minden versenyre 1,2 millió dollár plusz engedélyezett. Az AlphaTaurit valóban aggasztja az új 140 millió dolláros limit. Lehet, hogy ezt az összeget még túl is szárnyalhatják.

PlanetF1