A 2022-es szezon másfél hónap múlva kezdődik a téli tesztekkel. Az előszezoni tesztre Barcelonában kerül sor. Az FIa addig tisztázni szeretne pár dolgot. Elsősorban a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történteket veszik majd elő.

A Sky Sports információi szerint az FIA már meg is kezdte a vizsgálatot. Egy határidőt is kitűztek. Február 3-át tűzték ki határidőnek. Az F1-et vezető testület minden érintettel beszélni akar, miközben Lewis Hamilton jövője továbbra is a levegőben lóg. A Sky Sports információi szerint a vizsgálat már hétfőn elkezdődött. Michael Masi és a csapatok képviselőivel is beszélni szeretnének. Peter Bayer, az FIA motorsportos főtitkára fogja vezetni a folyamatot.

Mohammed ben Szulajem, az FIA új elnöke is munkába állt. A munkából ő is kiveszi a részét. A genfi központból fog ténykedni. Az FIA egyik szóvivője azt mondta, hogy a vizsgálat „alapos, objektív és átlátható lesz”. A Motorsport Világtanács legközelebb február 3-án fog ülésezni. Az ügyet a kitűzött időpontig szeretnék lezárni. Remélhetőleg kielégítő megoldást találnak.

Ha nem sikerült lezárni az ügyet, akkor fennáll annak a veszélye, hogy Hamilton esetleg nem tér már vissza a 2022-es szezonra. A brit esetleges visszavonulása a Mercedes-nek és az F1-nek is érvágás lenne. A napokban olyan pletyka jelent meg, miszerint a Mercedes szeretné, ha Michael Masit menesztenék pozíciójából. Az istálló ezt cáfolta. Néhány hetet várnunk kell, mire legalább valamilyen lezárást kapnak a történtet. Lehet addig a hétszeres bajnokról sem hallunk.