Craig Slater, a Sky Sports munkatársának információja szerint Michael Masi és az Abu Dhabi-ban történtek csak problémát okoznak az F1-nek. Nikolas Tombazis és Michael Masi neve nem szerepelt az FIA által frissen kiadott szervezeti listán. Lehet, hogy a Mercedes kedvéért menesztik a két szakembert és igazak lesznek a pletykák?

Michael Masi intenzív vizsgálatnak van kitéve. Mindezt a szezonzárón látottaknak köszönheti. A kedélyek még mindig csillapodtak. Az FIA belső vizsgálatot folytat az Abu Dhabiban történt események kezelésével kapcsolatban. Craig Slater, a Sky Sports munkatársának információja szerint február 3-án minden kiderülhet.

Egyes pletykák szerint Lewis Hamilton a vizsgálat eredményére vár. A vizsgálat döntheti majd el, hogy marad vagy távozik az F1-ből. Természetesen ez mind csak találgatás. Hivatalos bejelentést még senki sem tett. Egyedül a vizsgálat az, ami biztos. Craig Slater azt is elmondta, hogy Masi szimpatikus és „nagyon kedves ember. Egyedül a Mercedes volt az a csapat, amely a szezon során aggodalmának adott hangot a versenyigazgatóval kapcsolatban.

“Nem kérdés. Michael Masi nagy nyomás alatt van. Elárulhatom, hogy a Mercedesen kívül más csapatok is panaszt tettek ellene a 2021-es szezon során, és kritikusan nyilatkoztak róla. A versenyigazgatói pozícióból való távozásának bejelentése az FIA által egy új kezdetet jelentene. Szerintem ő egy jó, és egy nagyon kedves ember. Vajon most már túl nagy a zaj a pozíciója körül? Túl sok a vita ahhoz, hogy elvállalja ezt a kiemelt szerepet, mint a Forma–1 versenyigazgatója? Ez gondot okoz az F1-nek. Nem akarnak Abu Dhabiról vitatkozni. Most már a 2022-es F1-es szezonnal akarnak foglalkozni…….”- árulta el Craig Slater a Sky Sports News szaklapnak.

Azt is elárulta, hogy a Forma–1 egy magas rangú embere már felvette a kapcsolatot a Mercedesszel. Felmérik a helyzetet. Köztük Lewis Hamilton-ét is. A brit világbajnok nem hajlandó nyilatkozni. Érdekes az is, hogy az FIA által frissen kiadott szervezeti listán nincs ott sem Masi, sem Tombazis neve, ami eléggé baljós lehet a két vezető jövőjével kapcsolatban. A pletykák szerint a Mercedes szeretné, ha ezt a két szakembert felállítanák és elküldenék a posztjukról.

Azt is megtudtuk, hogy Stefano Domenicali felvette a kapcsolatot Toto Wolff-al. Azt azonban tiszteletben tartja, hogy a britnek szüksége van most egy kis térre. A hétszeres bajnokkal még nem vette fel a kapcsolatot.