A WEC sorozat nem annyira ismerte, mint az F1. Korábbi F1-es pilóták mégis szeretnek ebben a sorozatban is rajthoz állni. Az FIA 2022-es nevezési listáján 10 korábbi F1-es pilóta neve is feltűnik.

A WEC 10. jubileumi szezonját láthatjuk 2022-ben. Kiket láthatunk a WEC-ben? Korábbi F1-es pilóták is rajthoz állnak. Paul di Resta az újonnan alakult Peugeot TotalEnergies csapattal, a Hypercar osztályba lép fel. A Hypercars három autó helyett, hat autóval indul ebben a szezonban. A korábbi F1-es pilóták, Kamui Kobayashi, Brendon Hartley és Sebastien Buemi a Toyota csapatát képviselik. Kazuki Nakajima, a Williams expilóta 2022-ben már nem áll rajthoz.

Robert Kubica, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy megnyerje a La Mans-t, de autójából kifogyott az üzemanyag. A lengyel pilóta a PREMA ORLEN-nel folytatja. Közben az F1-nek sem fordít hátat. Kubica az Alfa Romeo tartalékos versenyzője lesz. Felipe Nasr, a Sauber korábbi pilótája is feltűnt a színen. A Team Penske csapatát fogja képviselni. Ez a csapat először indul a WEC-ben. Sebastien Bourdais, Will Stevens, Esteban Gutierrez és rengeteg ex-Forma-2-es pilóta is helyet foglal a mezőnyben. Az FIA közleménye szerint a Ferrari, a Porsche és az Audi folytatni kívánja fejlesztési programjait, mielőtt indulnának ebben a sorozatban. A WEC első futamára márciusban kerül sor, Sebringben.

PlanetF1