Az FIA hivatalosan bejelentette, hogy megkezdték a 2021-es futamon történtek vizsgálatát. Minden egyes csapattal és pilótával leülnek beszélni. Az is kiderült, hogy mikor ismertetik a vizsgálat eredményét.

Egyes hírek szerint a Mercedes annak fejében ejtette az 2021-es Abu Dhabi Nagydíj eredményével szembeni fellebbezését, hogy az FIA megígérte Toto Wolff-nak és csapatának, hogy felállítanak egy vizsgálótestületet. Az FIA és a versenyigazgató Michael Masi szerepét vizsgálja majd a botrányos futamlezárásban.

A Sky Sport és a BBC is beszámolt arról, hogy az FIA megkezdte a belső vizsgálatát. Mohammed Ben Szulajem , az FIA új elnöke is felügyeli a vizsgálatot. Az FIA előbb a csapatokkal, majd a biztonsági autó használatának körülményeit vizsgálják. A pilótákkal is egyeztetnek arról, hogyan lehetne következetesebb a versenyirányítás.

Az elemzést először az F1 bizottságának mutatják meg februárban. Nyilvánosságra azonban csak március 18-án, a 2022-es Bahreini Nagydíj első napján fogják hozni az eredményeiket. Mohammed Ben Szulajem felkérte Peter Bayert, hogy tegyen javaslatokat a hatékonyabb működés érdekében.