Egyes pletykák szerint a Mercedes szeretné, ha Michael Masi távozna a posztjáról. Martin Brundle ez nem oldaná meg az F1 integritásával kapcsolatos szélesebb körű problémákat.

Az FIA csütörtökön szólalt meg először hivatalos minőségben az Abu Dhabiban történt események kivizsgálása kapcsán. A vizsgálat során nagy szerepet fog kapni Michael Masi is. Előtérben a szezonzárón hozott döntései lesznek. Sokan Michael Masi leváltását követelik. Szerintük önkényes döntéseivel elvette Lewis Hamilton nyolcadik bajnoki címét. Martin Brundle szerint Masi kirúgása nem oldaná meg az F1 problémáit.

“Úgy vélem, hogy Michael Masi leváltása nem fogja megoldani a problémát. Ez egy túlságosan is nagy horderejű munka ahhoz, hogy egyetlen ember csinálja, főleg 23 futamon keresztül, és ez csak egyre növekedni fog. Évekkel ezelőtt 16-18 futam volt még. Charlie Whiting és Herbie Blash együtt végezték el ezt a munkát. Charlie indította a versenyeket. Herbie pedig lényegében a versenyigazgató volt, míg Charlie vissza nem ért az indítói emelvényről. Ők még tudták kontrollálni. Michael Masi nyakán nagy a teher. Komoly segítségre lenne szüksége, és gondolom, most ezt is vizsgálják. Egyébként meg ki akarna most fellépni az ő helyére?……”- árulta el Martin Brundle.