Esteban Ocon szerint nagy teher került le az Alpine válláról, amikor 2021-ben megnyerték a Magyar Nagydíjat. A francia pilóta úgy véli, hogy 2022-ben a Mercedes és a Red Bull mellett ők is az élmezőnyben fognak harcolni.

Az Alpine tavaly az ötödik helyet szerezte meg a konstruktőri bajnokságban. Volt néhány kiemelkedő eredményük. Esteban Ocon megnyerte a Magyar Nagydíjat. Fernando Alonso pedig Katarban állhatott dobogóra. Ocon szerint bebizonyította, hogy csapatmunka szempontjából képes kezelni a nyomást az élen és végrehajtani a versenyeket. A francia pilótának most már csak egy győztes autóra van szüksége

“Tudjuk most már milyen nyerni. Nincs rajtunk nyomás. Csak a munkánkat végezzük, és megtesszük, amit kell. Én még mindig ugyanúgy dolgozom, mint korábban. A srácok, akik körülöttem vannak, természetesen nagyon örültek ennek a győzelemnek, de szeretnénk, ha több ilyen pillanatunk lenne……Tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk. Sok és kemény munka vár még ránk. Jó érzés, és büszke vagyok arra, hogy ezt velük, egy ilyen tehetséges csapattal élhettem át……”- árulta el Esteban ocon.