Lewis Hamilton és a Mercedes endkívül csalódott volt amiatt, hogy elúszott az egyéni bajnoki cím. A német gyártó az FIA-t okolja a történtekért. Hamilton-ról nem tudunk semmit és nyilatkozni sem akar. Folytatja vagy visszavonul? Nem tudni, de a Mercedes nem keres új pilótát.

A szezonzáró után Toto Wolff és az FIA között hosszasan ment az üzengetés. Michael Masi versenyigazgatóra húzták rá a vizes lepedőt. Max Verstappen óriási gumielőnnyel rendelkezett és bár a Mercedes is kihozhatta volna pilótáját kerékcserére, de a német gyártó nem akarta kihozni Hamilton-t a bokszba. Így a holland könnyűszerrel megelőzte Hamiltont, majd elillant tőle és megszerezte a világbajnoki címet. A szezonzáró óta nem tudunk semmit a hétszeres bajnokról. Nyilatkozni nem akar. Egyes pletykák szerint a visszavonulásán gondolkodik. Egyesk szerint, ha Michael Masi marad az FIA-nál, akkor Hamilton távozik. Még olyan pletyka is felmerült, hogy a Mercedes már az utódját keresni. A német csapat viszont nem keres Hamilton helyett senkit. Toto Wolff szerint, ha Hamilton a gyalázatos döntések miatt vonulna vissza, az a sport valódi vádirata lenne.

“Valóban remélem, hogy ismét látni fogjuk őt köztünk. Az egész sportág legfontosabb alakja Lewis Hamilton. Ha a gyalázatos döntések miatt határozna úgy a legjobb pilóta, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt, az felérne egy valódi vádirattal a Formula-1 részére……”- árulta el Toto Wolff.