Valtteri Bottas első szezonját kezdi el az Alfa Romeo csapattal azok után, hogy nem hosszabbított a Mercedesszel. A finn pilóta szerint új csapata nagyon sokat fog még fejlődni.

Valtteri Bottas öt szezon után távozott a Mercedestől. Helyére George Russell érkezett. A finn pilóta az Alfa Romeo-nál folytathatja. Toto Wolff szerint új otthonra lel új csapatánál. Bottas nagy reményeket fűz az Alfa Romeo-hoz. Korábban azt mondta, hogy szeretne a csapat vezérpilótája lenni. Amikor az ő és a csapat 2022-es szezonra vonatkozó céljairól kérdezték, akkor Bottas azt mondta, hogy reméli, hogy a csapat lendületet vesz, és maximalizálja az autójában rejlő „potenciált”

“Az előző szezon fináléja után egy kis szünetet pihenhettem, mielőtt belevetettem magam az új kalandba. Sok új emberrel találkoztam. Minden új és izgalmas. Számunkra az a legfontosabb, hogy fejlődjünk. Egy lépést tegyünk előre az előző szezonhoz képest csapatként. 2022-ben is tovább kell fejlődnünk. Jól kell majd csapatként dolgoznunk. Nem szabtunk korlátokat a fejlődésnek. Ebben a csapatban rengeteg lehetőség rejlik. Ezt az elmúlt szezonokban láthattuk. Pályafutásom során először van hosszú távú szerződésem. Nagy rajtam a felelősség. Számomra ez az első alkalom, hogy én vagyok a csapat legtapasztaltabb pilótája.”- mondta Valtteri Bottas a Gazzetta dello Sportnak.

PlanetF1