Ralf Schumacher szerint Nyikita Mazepin nagyon nehéz helyzetbe került. A Haas orosz versenyzője nem tehet a világban zajló dolgokról. Szerinte akkor döntene a legjobban, ha távozna az F1-ből.

Szinte minden sportszervezet döntött már az orosz és fehérorosz versenyzőkkel. Ezzel szemben a Haas még nem hozta meg döntését. Az FIA hétfőn bejelentette, hogy sok más szervezettel ellentétben nem tiltja el a versenyzéstől az orosz és fehérorosz pilótákat. Ugyanakkor saját színekben nem szerepelhetnek az FIA futamokon.

Mazepin így is nehéz helyzetben van. A Haas főtámogatója az Uralkali, mely édesapja kezében van. Már tavaly is volt a két fél között összetűzés. A főtámogató nehezen tudta elképzelni, hogy ugyanolyan feltételeket ka Mazepin, mint Mick Schuamcher. Úgy véljük, hogy a Haas és az Uralkali útjai hamarosan elválnak. Ralf Schumacher is elmondta a véleményét.

“Szégyenletes, hogy ez történik Nyikitával, aki abszolút nem tehet semmiről. Nehéz a helyzet. Az egyetlen helyes megoldás jelenleg az, ha a csapat megválik tőle. Nem várhatnak tovább, meg kell szakítaniuk a kapcsolatot az Uralkalival és Mazepinnel is. Egyrészt a kívülről érkező nyomás miatt, másrészt pedig azért, mert mégiscsak egy amerikai csapatról beszélünk.”- jelentette ki Ralf Schumacher a a német Sky Sportsnak.