Pierre Gasly egy esélyt már kapott a Red Bull-nál. 2019-ben nem tudta felvenni a ritmust Max Verstappen-el és lefokozták. Az AlphaTauri versenyzőjeként már futamot is nyert. Reméli, hogy 2023-ban már a holland csapattársa lehet.

A Red Bull egyelőre Sergio Pereznek szavazott bizalmat. A mexikóinak is jól kell ahhoz teljesítenie, hogy meghosszabbítsák szerződését. Perez és Gasly szerződése is 2022 végén jár le. Könnyen elképzelhető, hogy a Red Bull elgondolkozik ismét egy pilótacserén. Gasly célja az, hogy visszaülhessen a Red Bull-ba.

Gasly tökéletes példa arra, hogy miért nem szabad soha feladni. Sokan már a kukába dobták volna a karrierjét. Nem adta fel. Keményen dolgozott. Meg is lett az eredménye. 2020-ban megnyerte az Olasz Nagydíjat és erős teljesítményt nyújt az AlphaTauri-nál. Rengeteget fejlődött és mára már egy teljesen kész pilótává vált.

Ha nem jönne össze a pilótaváltás, akkor elképzelhető, hogy elhagyja a Red Bull családot. A cél az, hogy olyan autója legyen, amellyel futamokat nyerhet. Gasly azt mondja, hogy ezt meg fogja beszélni Helmut Marko-val. Mindenesetre nagyon bízik egy újabb sikeres szezonban.