Az F1 és résztvevőik már megismerhették a 2022-es versenyautókat. Lando Norris és Pierre Gasly elárulta, hogy melyik futamokat várják a legjobban.

Lando Norris elégedetten távozhatott Barcelonából, ahol az F1 három napos teszten vett részt. Norris 367 kört tett meg. A brit pilóta szerint az új autókkal jobb lesz a versenyzés. Ő már nagyon várja azokat a pályákat, ahol nagy sebességgel lehet haladni.

“Szinte már tűkön ülök a nagysebességű pályák hallatán, ahová el fogunk menni. Az ilyen típusú pályák kanyarjaiban nem igazán tudtuk követni egymást. Most már közelebb kell tudnunk maradni az ilyen helyszíneken is, ami jó és izgalmas versenyeket eredményezhet….”- árulta el Lando Norris az F1.com oldalnak. Pierre Gasly is egyetértett Norris-al. Az AlphaTauri pilótájának elmondása alapján is nagyon jóleső érzés vezetni a mérnökök új csodáit.

“Azt kell, hogy mondja, hogy módfelett szórakoztató a versenygépek terelgetése. Egyetértek Lando-val. Az autók a nagy sebesség hatására jól viselkednek és általában ezen a ponton a legizgalmasabb a vezetés pillanatának megélése. Nagyon várom Silverstone-t, Suzukát meg az összes hasonló típusú pályát. Ha az összecsapások alkalmával egyre közelebb tudunk férkőzni egymáshoz, az adrenalin megemelkedése rengeteg pluszt ki tud majd sajtolni belőlünk, amelyre titkon mindig is törekszünk. Szeretném ezt minél hamarabb átélni.”- árulta el Pierre Gasly.

PlanetF1