Max Verstappen és Lewis Hamilton nagy csatát vívott a 2021-es bajnoki címért. A holland úgy véli, nem volt ok arra, hogy a téli szünetben felkeresse Lewis Hamilton-t. Nem érzi unfairnek a vb-címét

A 2021-es szezon rég nem látott rivalizálást hozott. Max Verstappen és Lewis Hamilton nagy csatát vívtak. A holland nyerte a címet. Hamilton pár hónapig hallgatásba burkolózott. Sokan azt pedzegették, ahogy kár vissza is vonulhat, de erre végül nem került sor.A Daily Mail szaklap arról kérdezte Verstappen-t, hogy próbálta-e felkeresni Lewis Hamilton-t. Verstappen így válaszolt:

“Nem. Nem lett volna rá ok. Nem láttuk egymást az utolsó futam vége óta. Szerintem ez normális. Versenyzők vagyunk, akik továbblépnek. A bajnokságot egy szezon alatt lehet megnyerni. Így van? Nem az utolsó kör miatt. Sokan csak azt az utolsó kört nézik. Feszültség van körülötte. Azt gondolják, helytelen volt a végkimenetele. Ha megnézzük a teljes évet, a cím normál esetben már sokkal hamarabb eldőlt volna. Kétszer kiütöttek, és pechem is volt a gumiproblémákkal. Ezeknek a balszerencséknek köszönhetően húzódott el az utolsó nagydíjig.”- célzott Verstappen a silverstonei és a hungaroringi balesetekre. Majd így folytatta:

“Nézzük meg a statisztikákat! Azok általában lefestik a képet arról, hogyan is alakult az évad. Megértem, hogy Lewis ideges volt a szezonzárón történek miatt. Mint mondta, a szezont összességében kell nézni. Őrült és elképesztő szezon volt. Nem érdekel, hogy egyesek el akarják venni a csillogást, nem számít. A vesztes fél mindig is panaszkodni fog, de a győztes fél ezt másképp gondolja.”- mondta Max Verstappen.