Valtteri Bottas a Mercedest otthagyva az Alfa Romeo-hoz szerződött. A finn szeretne a tapasztalatával és tudásával segíteni a svájci istállónak. Szeretné elhitetni a csapattal, hogy a nehéz évek ellenére is jól dolgoznak és fejlődnek.

Valtteri Bottas az előző öt szezont a Mercedesnél töltötte. Folyamatosan dobogós helyezésekért és futamgyőzelmekért harcolhatott. Az Alfa Romeo-val valószínűleg nem fog az első helyekért harcolni. Bottas ennek ellenére nagyon motivált. Azt szeretné elérni, hogy a csapat többi tagja is az legyen:

“Minden összegyűjtött tapasztalatommal és tudásommal segíteni fogom a csapatot. „Biztosítanom kell, hogy senkit ne hagyjon el a remény. Ha egyszer már megcsináltad és fent voltál a csúcson, akkor újra odajuthatsz. Egy olyan csapatban voltam, amely tudja, hogyan kell nyerni, hogy mi kell ehhez csapatmunka, versenytechnika és munkamódszer szempontjából. Már most is sok mindenben tudtam utat mutatni és sok információt tudtam átadni a csapatnak, és ebből még több lesz a jövőben.”- mondta Valtteri Bottas a The Race szaklapnak.

PlanetF1