A Haas csapattulajdonosa, Gene Haas elárulta, hogy a a tartalékos Pietro Fittipaldi ül a menesztett Nyikita Mazepin helyére a csütörtökön kezdődő bahreini teszten. Ez még nem azt jelenti, hogy ő lesz Mick Schumacher csapattára.

Egyes hírek szerint Pietro Fittpaldi veheti majd át Nyikita Mazepin helyét a Haas istállónál. Más információk szerint Antonio Giovinazzi, Nico Hülkenberg neve is bekerült a kalapba. A csapattulajdonos, Gene Haas elárulta, hogy Pietro Fittpaldi tesztelheti majd az autót Bahreinben. Ez még nem azt jelenti, hogy ő áll rajthoz a szezonnyitón.

“Rengeteg erős kritika hangzott el az ukrajnai invázió miatt. Ez kezdett nyomasztóvá válni. Ki lesz Nyikita utódja? Számos jelölt megvizsgálása van folyamatban. Megnézzük, ki elérhető. Mivel kell megbirkóznunk. Pietro egyértelműen az autóban lesz. Egyértelműen olyasvalakit keresünk, akinek kicsit több aktuális tapasztalata van. Csak ki kell derítenünk, mi elérhető számunkra……”- árulta el Gene Haas.

Egyes hírek arról számolnak be, hogy egyértelműen Antonio Giovinazzi veheti majd át Mazepin helyét. A hír több jelöltről számolt be. Az olasz mellett Oscar Piastri és a Red Bull által támogatott F2-es, Jehan Daruvala is lehetőséghez juthat.