Charles Leclerc úgy véli, hogy nagyon jó formában kezdi majd el a szezont. A Ferrari számára is jól indulhat a 2022-es évad. Nem tudja, hogy ki, hol áll, de bízik a jó szezonkezdetben.

A Ferrari két évvel ezelőtt még történelmi mélyponton volt. 2021-ben sokat fejlődtek és a harmadik helyen végeztek a konstruktőri versenyben. A szabályok módosítása lehetőséget teremt minden csapatnak arra, hogy még egy lépést tegyenek a közvetlen élmezőny felé. A barcelonai teszten úgy tűnt, hogy megbízható és erős a Ferrari. Charles Leclerc óvatosan bizakodó az esélyeik kapcsán.

“Az utóbbi két évünk komplikált volt. A Ferrarin mindig nagy a nyomás, de csapatként jól reagáltunk. Az új szabályokra is jól felkészültünk. Öt győzelem már nagyszerű lenne. Ha kiegyensúlyozottak vagyunk, világbajnokok lehetünk öt győzelemmel. Barcelonában sok kört teljesítettünk. Nem voltak komoly gondjaink. Ez mindig remek egy új projekt esetében. Sok új dolgot kipróbáltunk. Teljesítmény tekintetében viszont lehetetlen megmondani, hol állunk a többiekhez képest. Még nagyon az elején vagyunk. Mindenki rejtegeti az erejét. Szerintem csak az első időmérőn fogjuk látni mindenkinek a valós potenciálját. Simán ment ez a három nap számunkra, ami biztató kezdés. Az előszezonom is jól sikerült. Fittebbnek érzem magam, mint valaha. Minden évben igyekszem magasabbra helyezni a lécet, és jól éreztem magam az autóban……”- mondta Charles Leclerc a Canal Sports Club francia tv-műsorban