A Red Bull és a Mercedes között az első nagyon komoly összecsapás Silvesrstone-ban került sor. Verstappen a falban kötött ki. Hamilton bal első kereke hozzáért a Red Bull jobb hátsó kerekéhez. Verstappen kórházbe is került. Toto Wolff azt mondta, hogy nem bántak meg semmit.

Hamilton és Verstappen már a szezon kezdetekor nagy csatát vívtak egymással. Már Bahreinben izgalmas csatát vívtak. A feszültség Silverstone-ban tetőzött. Az első körben ütközött a két pilóta. Verstappen pedig 51G-s erővel csapódott a gumifalba. A Red Bull-ost elővigyázatosságból kórházba is vitték, miközben mercedeses riválisa egy büntetés ellenére is győzni tudott. A baleset magában nagy vitát váltott ki. Hamilton is alaposan megünnepelte a silverstone-i sikert, amelyet Verstappen a közösségi médiában „tiszteletlennek” nevezett. Toto Wolff azt mondta, hogy nincs bűntudatok.

“Nem igazán éreztünk bűntudatunk a mi részünkről. Lewis több kanyart feladott. Olyan kanyarokat, amiket nem kellett volna. Ha egy kórházban ülsz egy nagy becsapódás után, nem fogod megérteni, hogy a másik csapat a versenyzőjét élteti, akinek az volt a hazai versenye. Az egy nagy pontszerzést jelentett a mi javunkra, és tudtuk, hogy Max rendben van.”-árulta el Toto Wolff a a Sky Sports Duel dokumentumfilmben.