Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a rivális csapat már-már erőszakoskodott a nemrég menesztett versenyigazgatóval. Úgy véli, hogy a Mercedes hadjáratot indított Michael Masi ellen.

Az FIA néhány hete jelentette be, hogy leváltja a Formula-1-es versenyigazgatói posztban Michael Masit. Masi munkáját két ember fogja végezni. Christian Horner először állt ki az ex versenyigazgató mellett. A Red Bull csapatfőnöke a BBC Sportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a Mercedes erőszakolta ki közvetve a versenyigazgató kirúgását:

“„Helyes volt-e egy rivális csapat által rá helyezett nyomás miatt kirúgni? Szerintem ez helytelen. Ez egyenértékű a megfélemlítéssel, passzív agresszív módon. Ige, Michael követett el hibákat. Ez frusztráló volt, de meg kell néznünk a szerepkört, amit betöltött és a rendelkezésére álló eszközöket. Mi is sokszor elszenvedői voltunk Michael hibáinak. Komoly nyomás alatt álló szerepkört töltötte be egy nagy nyomással járó sportban……Nézzük a tényeket. Ki vette fel elsőként a kapcsolatot Michael-lel? Nem én voltam az.”- mondta Christian Horner.