Nyikita Mazepin elég éles bírálatot fogalmazott meg a Haas-al kapcsolatban. Az orosz pilóta azt állította, hogy a sajtóból értesült a munkája elvesztéséről. A hír pedig rosszul érintette lelkileg. Az F1-et még így sem engedi el.

Az orosz-ukrán háború a sportágakat sem kerülte el. Az F1-ben főleg a Haas volt érintett. Az amerikai istálló először elszedte a főszponzor logóit, majd Nyikita Mazepin szerződését is felbontották. Mazepin saját bevallása szerint is nehezen élte meg az elmúlt időszakot.

“Nagyon értékelem az emberi kapcsolatokat. Úgy hiszem, az F1 egy különleges sport. Nagy szerepe van benne a csapatépítésnek. Szoros kapcsolat alakul ki kollégáiddal és kolléganőiddel. Épp ezért nagyon csalódott voltam amiatt, ahogy ezt az egész helyzetet kezelték. Amióta elhagytam Barcelonát, folyamatosan a jövőm miatt aggódtam. Az FIA engedélyezte, hogy versenyezzek az ő szabályaik szerint, amit én el is fogadtam. Azt hittem, hogy nem távolíthatnak el a helyemről. Nem volt rá jogalap. A Haas csapat részéről nem hallottam semmit. Én is csak akkor értesültem az elbocsátásomról, amikor kiadták a közleményt. 23 éves vagyok. Erre nem álltam készen. Nem is sejtettem, hogy egy ilyen döntést készülnek meghozni. Senki nem szólt arról, hogy 15 perc és kimegy egy ilyen közlemény. Nem szóltak, hogy készüljek fel. Már mindenki tudott róla, csak én nem. Ami a csapattól érkező támogatást illeti, szerintem kaptattam volna többet is. Én nagyon nyugodt voltam, miután az FIA bejelentette, hogyan határozott, és reméltem, hogy versenyezhetek. De nyilvánvalóan március 5-én, moszkvai idő szerint 11:45-kor minden megváltozott. Elvesztettem az álmomat, amiért 18 éven át dolgoztam.”- mondta Nyikita Mazepin.