Nyikita Mazepin szerződés bontásával megüresedett egy hely a Haas-nál. Sokan úgy gondolták, hogy Pietro Fittipaldi ülhet majd a helyére. Nem így történt. A Haas korábbi pilótáját hívta vissza.

A Haas pár napja jelentette be, hogy az orosz-ukrán háború okán azonnali hatállyal felbontja Nyikita Mazepin és az Uralkalival kötött szerződését. Így két héttel a szezonnyitó futam előtt versenyzőt kellett keresniük. Fő esélyes Pietro Fittipaldi volt. Gene Haas, a csapat tulajdonosa viszont szeretett volna egy tapasztalt pilótát szerződtetni.

Ez sikerült. Szerda este ugyanis bejelentették, hogy Kevin Magnussen lesz 2022-ben Mick Schumacher csapattársa. Kicsit meg is lepődtünk, mivel a dán korábban azt mondta, hogy nem hiányzik neki az F1. Csak akkor térne vissza, ha versenyképes autót kapna. Magnussen 2020-ig a Haas versenyzője volt. Magnussen a következőket mondta:

“Nyilván nagyon meglepődtem, de egyúttal örültem is a Haas hívásának. Köszönetet szeretnék mondani a Peugeot-nak és a Chip Ganassi Racingnek is, hogy elengedtek. Így visszatérhettem az F1-be. Ráadásul az általam jól ismert csapatba.”- mondta Kevin Magnussen.