A napokban írtunk arról, hogy a Red Bull óvásra készül. Szerintük a Mercedes szabálytalan megoldásokhoz nyúlt. Most már a Ferrari is gyanakszik. A Red Bull szerint a Mercedes oldaldoboza szabálytalan. A Ferrari mást vett észre.

Csütörtökön útjára indult a szezon előtti teszt Bahreinben. Azóta mindenki az átalakított Mercedesről beszél. A meghökkentően új designnal lepte meg a riválisokat. Arról már sok szó esett, az autó oldala félig-meddig eltűnt. A Red Bull óvásra készül. Legalábbis ezt fontolgatják. A Ferrari istálló első embere azonban kimondta, hogy szerinte a szabályok értelmében nincs rendben az új Mercedes. Az oldaldobozok hiányát és az oldalsó rész kialakítását sérelmezi, hanem a tükröket.

“Többen is meghökkentünk a Mercedes által tervezett visszapillantó tükrökön. Nagyon meglepett a Mercedes megoldása. Nem számítottunk ilyesmire. Korábban arról állapodtunk meg, hogy a visszapillantók nem segíthetik a versenyautókat aerodinamikailag, csak a hátulról érkezőket kellene láttatniuk. Úgy gondolom, hogy a Mercedes által tervezett új autó teljesen szembemegy a szabályokkal. A tükrök segítséget nyújtanak az aerodinamikában. Ez olyasmi, amit le kell állítanunk. Kockáztatjuk, hogy a jövőben mindegyik gárda olyan tükröket kezd majd tervezni, ami inkább az űrhajókra hasonlít. Nem ezért vagyunk az F1-ben.”- mondta Mattia Binotto.

PlanetF1