Kevin Magnussen két évvel ezelőtt hagyta el az F1-et. A dán pilóta nem is tudta, mennyire hiányzott neki ez a sport. Nyikita Mazepin helyét vehette át, akinek felbontották a szerződését.

A Haas felbontotta Nyikita Mazepinnel kötött szerződését. Az amerikai csapatnak több jelöltje is volt. Végül Kevin Magnussen-re esett a választás. A dán pilóta korábban világosan elmondta, mennyire élvezte az Egyesült Államokban való versenyzést. Nem akart olyan csapathoz visszatérni, ahol nem tud nyerni. Mégis elfogadta a Haas ajánlatát.

“„Amikor kiléptem az F1-ből, maradhattam volna egy másik csapattal, de az sok szponzorral lett volna zűrös. Nem volt motivációm. Csak két évig csináltam ezt, mert előtte a középmezőnyben voltam, és az nagyon szórakoztató volt. Ez a két év motivációs szempontból kemény volt. Aztán más versenyeken indultam. Pole pozíciókat szereztem és dobogóra is állhattam. Győzelmeket szereztem. Szórakoztató volt. Egyszerűen éreztem a gyomromban, hogy ezt akarom csinálni. Nem tudtam, hogy ennyire hiányzik, de amikor megkaptam a lehetőséget, azt mondtam, hogy jövök. Aztán Günther felhívott. Nagyjából egy hete hívott fel. Épp az egyesül Államokba készültem a családdal. Nyaralni akartunk Sebring előtt. Elutaztunk. Miamiba értem, Günther pedig visszahívott, és azt mondta, hogy csináljuk meg, így hát visszajöttem. Sok mindent el kellett rendezni. Szerződésem volt a Peugeot-val, és tulajdonképpen Ganassi-val, de kedvesek voltak, hogy elengedett ebből az üzletből. Nem mondtam, hogy ennek így kell lennie. Örültem, hogy így lett. Nem lett volna értelme egy évre visszajönni. Kipróbáltam. Nem újdonság számomra. Günther azt mondta, hogy nagyon motivált a csapat, úgy érzem, hogy jó formában vannak, és ez túl izgalmas volt. Nagyon szerettem volna megcsinálni. Ezt éreztem akkor……”- árulta el Kevin Magnussen a Motorsport.com-nak.